Analytics

24 Mayıs 2006

Çekirdek çıtlatalım!

Bir kahve müptelası olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle de espresso… Evden sabah bir fincan içmeden çıktığımda tanım kaçıyor, huzurum bozuluyor sanki… Tatillerde Çıralı’ya gittiğim ve buralarda neskafe dışında da pek bir şey bulamadığım için, utanmasam yanımda espresso makinesini taşıyacağım ya neyse…

Kahve keyfi olayını, biraz daha ilerlettik ve eve bir de kahve değirmeni aldık. Krups marka, şimdilik canavar gibi çalışıyor. Amma velâkin, bu kez de çekirdek bulamıyoruz.

Gloria Jean’s Coffee uğrak yerlerimden biridir. Hele şanlıysam, şöyle orta kıvamlı bir filtre kahveye denk gelirse değmeyin keyfime… Ama iş kahve çekirdeği satın almaya gelince, hiç de şanslı olmuyorum. Aradığım hiçbir çeşidi bulamıyorum. Kahve mönüsünde çok çeşit var, ama realitede bir-iki çeşit arasından seçim yapmam isteniyor. Cevap da hep aynı, “Üzgünüz, kalmadı”… Bu gittiğim birçok şubede de geçerli.

Gönüllü müşterisi olmak istiyorum, ama izin vermiyorlar:-)

Kahveyi Türklerin gündelik yaşamına sokmaya kararlı görünen bu marka, acaba kafe işletmenin daha kârlı mı olduğunu düşündü?

Zannetmem, zannetmek de istemem.

1 yorum:

  1. Kahve cekirdegi konusunda dikkat edilmesi gereken en onemli unsur, kahve cekirdegin kavrulma tarihidir. Gloria ve Starbucks kahvelerini yurtdisinda kavurduklari icin, ozellikle de Espresso iciyorsaniz, sona dogru eksi bir damak tadi birakir. Yerel kahve sirketlerin taze kavrulmuslarina veya yesil cekirdek alip kendiniz kavurursaniz, daha guzel sonuclar elde edebilirsiniz. Bununla ilgili de ornegin izmir'de pacifica veya istanbul'da yesil cekirdek de satan kiva han sirketleri mevcut, forumunda nasil kahve kavruldugu konusu da isleniyor.

    kolay gelsin

    YanıtlaSil