Analytics

21 Ocak 2014

Çekmeköy cenabından birkaç adres, part I

Son birkaç yıldır Çekmeköy’de ikamet ediyoruz. Enteresan bir yer burası. Dışarıdan bakınca boy boy binaların ve sitelerin arz-ı endam ettiği bölge, gene de yeşilden nasibini almaya devam ediyor. Sitelere hizmet eden fabrikasyon restaurant ve kafelerin yanı sıra, hiç beklemediğiniz anda karşınıza çıkan adresler de bingo oluyor.

Şimdiye kadar deneyip de memnun olduğum adresleri "arkası yarın" tadına vermeye başlıyorum efendim.

Saray Börek
Dışarıdan bakınca mahalle arasına kurulmuş bol yağlı, az malzemeli vasat bir börekçi gibi dursa da bir tadınca “Budur işte!” dedirtecek bir yer bence. Karı-koca işletmesi, ikisi de çok kibar ve hamuru temiz insanlar ☺

İçerisinde hızlıca yemek üzerine kurulmuş 4-5 masası var, dışarıda ise iki –üç masa. Civarda oturuyorsanız, al-çık yapmak en iyisi.

Açık tezgahta tüm çeşitleri bir arada görebiliyorsunuz. Açma, poğaça falan da satıyorlar ama bence buraya gelmişken böreklerden tatmak lazım. Peynirli, kıymalı çeşitlerinin yanı sıra, cevizli ve mantarlı gibi farklı çeşitleri de var. Üstelik malzemesi de boli yağı falan hiç rahatsız etmiyor bünyeyi. Kürt böreğini de denedim, o da çok iyi idi. Baklava vb. tatlılar da satıyorlar,  onlar da muhtemelen iyidir.

Etrafta çok tanınıyorlar ki sabah 10.30 gibi gittiğinizde çok az çeşit kalıyor. O yüzden eli çabuk tutmak lazım. Yakın civara servis de yapıyorlar. Pazar kahvaltısı için çok iyi olabilir.

Haa bu arada fiyatlar da son derece uygun.

Afiyet şekerler olsun ☺

Adres: Merkez Mah. Çavuşbaşı Cad. No: 63, Çekmeköy-İstanbul
Tel: 0216 6423041

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder