Analytics

22 Ocak 2014

Fevzi Hoca; balık mis, manzara nefis... Part III

Fevzi Hoca, Çekmeköy

Fevzi Hoca, Şile yolu üzerinde, yeşilden nasibini almış Trabzon Park içerisinde. Parkın en üst tarafında. Araçsız zor. Kapısına yanaşır yanaşmaz hemen gelip aracı parkediyorlar.

İçerisi çok büyük, adeta restoran fabrikası gibi :-) Standart bir dekorasyon. Hava müsaitse, bahçe tarafı şiddetle tavsiye. İstanbul'un kalan birkaç uçsuz bucaksız yeşiline kuşbakışı bakıyor.

Servis seri. Masaya oturur oturmaz hemen turşu, mısır ekmeği vs. geliyor. Fazla çeşide boğulmadan direkt balık olayına dalmanız tavsiye. Hamsi tavasını, mezgitini ve lüferini denedim, gayet iyiydi. Mıhlama da hiç fena değildi.

En bombası da yemeğin üzerine ikram ettikleri ılık ılık laz böreği, cevizli sarma ile meyve.

Haftasonu hiç sevemediğim -sevenler için epey bir çeşit var- açıkbüfe brunch olayı var. O yüzden katmerli bir kalabalık oluyor. Genelde saat 12.30 civarı gidilince etraf sakin.

Benim gibi, bir sürü mezeden sonra balığa yer bırakmayan balık lokantaları ile başı hoş olmayanlar için süpper. Balık krizinin gayet güzel hakkını veriyor.

İçki servisi yok maalesef. Tam bir sağlıklı balık ziyafeti çekiyorsunuz anlayacağınız. Başlangıç, salata, balık ve içecek aldığınızda ortalama 80 TL ile masadan kalkarsınız.


http://www.fevzihoca.com.tr
Adres: Ihlamurkuyu Mah. Bülbüldere Cad. Çırçır Ormanı içi, Ümraniye - İstanbul
Telefon: 0216 611 61 61

Not: Bu arada park içerisinde birçok Karadeniz menşeili restoran var. Et lokantaları ve pideciler ağırlıkta. Onları da bir denemekte fayda olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder